De oude ziel vol wijsheid DEEL 1

De oude ziel vol wijsheid DEEL 1

De oude ziel staat bekend om zijn charme. Deze is getalenteerd, creatief en heeft veel doorzettingsvermogen. Niet dat andere zielen deze kwaliteiten niet hebben of kunnen hebben, maar bij de oude zielen liggen al deze talenten aan de oppervlakte voor één doel: heling, hulp en licht brengen in de duisternis. De oude ziel is op aarde gekomen met een missie, zij willen de mensheid helpen om stappen vooruit te zetten. En dat is ook in deze tijd helaas niet gemakkelijk…

Je herkent een oude ziel veelal aan zijn uiterlijk. Ze zien er jonger uit dan dat ze daadwerkelijk zijn en vaak houden zij er ook een net iets andere kledingstijl op na. Ze houden van kleur of van artistieke dingen. Ook kunnen zij juist gekleed gaan in de kledingstijl uit een favoriet vorig leven. Ze zijn eraan gewend dat ze vaak niet serieus genomen worden vanwege hun jonge of aparte uiterlijk, maar diep van binnen weten zij beter. Ze wéten namelijk ook echt meer. Een oude ziel bevat een diepe innerlijke wijsheid, waarvan een onwetende geen enkel idee heeft. Elk mens heeft een intuïtieve mogelijkheid, maar het zijn vooral de oude zielen die deze functie ook daadwerkelijk benutten. Zij zijn zeer intuïtief en gaan op hun gevoel af. Als iets niet goed voelt zal een oude ziel al snel zijn koffers pakken en de benen nemen.

Een oude ziel is naast intuïtief ook veelal bezig met spiritualiteit, heling, de aarde, zorg, het dierenrijk en al het andere wat de wereld of de mensheid positief beïnvloed. Zij zijn hier dan ook niet voor niets gekomen met een missie. De oude ziel komt iets ′afleveren′, in tegenstelling tot de andere ′generaties′ zielen, welke puur op aarde zijn om hun eigen missies te voltooien. Wat uiteraard niet minder of slechter is, maar de oude ziel heeft meer ervaring opgebouwd in al zijn levens. De oude ziel heeft een zware taak op zich genomen alvorens de incarnatie en heeft een sterke drang om zich hier aan te houden. Het leven van de oude ziel is aangepast aan de missies die volbracht dienen te worden. Alle omstandigheden zullen zich op dusdanige basis aandienen dat de oude ziel hiermee getriggerd wordt om zijn missies ook daadwerkelijk uit te voeren. Niets of niemand staat de oude ziel in de weg om zijn taken te vervullen!

De Wijze Kabouter - De oude ziel vol wijsheid DEEL 1

De taken die vervult dienen te worden kunnen van heel wisselde aard zijn. De één is gekomen om letterlijk te ′healen′, de ander komt om de toekomst de voorspellen. Maar niet alleen het positief gebruiken van spirituele gaven is een mogelijkheid. Ook oude zielen die deze gaven in dit leven niet gebruiken, kunnen hun missie uitvoeren! Denk aan het werken op plekken waar dit noodzakelijk is, zoals bepaalde zorggebieden of misschien ben jij wel die oude ziel die iedereen opvrolijkt met zijn grapjes! Oude zielen herkennen elkaar op een kilometer afstand en zullen weten met wie zij zijn in verbinding zijn. Zij zullen weten wie zij kunnen vertrouwen en wie hun missie mogelijk maakt. Daarentegen is liegen tegenover een oude ziel dan weer zeer moeilijk, dit zullen zij pijlsnel in de gaten hebben.

Het meest opvallende aan de oude ziel is dat deze op een veel vlugger tempo door de fases van zijn leven gaat. Een oude ziel blijft niet hangen, maar is op een razend tempo op weg naar het ontdekken van zijn talenten en doelen. Alles lijkt in een stroomversnelling te gaan in verhouding tot andere mensen en soms lijkt de oude ziel hier zelf ook geen grip op te hebben. De oude ziel slaapt niet en gaat op een razend tempo door met het ontdekken van zichzelf en zijn oorsprong. Veelal met een razendsnel spiritueel ontwaken, wat op een vlug tempo gaat. Helderziendheid kan bijvoorbeeld in een rap tempo ontwikkeld worden. De oude ziel heeft de mogelijkheid om zijn talenten te gebruiken en laat hier geen gras over groeien. Doordat de ontwikkelingen van de oude ziel zo vlug gaan, kan deze zich vervreemd voelen van de mensheid. Het gevoel er alleen voor te staan is geen onbekend gevoel. De oude ziel heeft tenslotte een andere kijk (ontwikkeld) en kan hierdoor het gevoel hebben dat er geen begrip is. De andere zielen lijken geen interesse te hebben in de interesses van de oude ziel en de oude ziel kan zich eenzaam voelen of verlaten. Het kan moeilijk zijn om aansluiting te vinden bij anderen, omdat ook het gespreksniveau van de oude ziel vaak op een ander level zit. De oude ziel houdt niet van koetjes en kalfjes, maar praat over diepere zaken, waarover ook grondig wordt nagedacht.

Hetgeen waarbij de oude ziel zich thuis voelt, lijkt niet op aarde te bestaan. De liefde, inspiratie, eerlijkheid en zachtheid van het universum is moeilijk te vinden op deze aarde, waardoor de oude ziel kan verlangen naar zijn thuishaven. Het kan moeilijk zijn om de knop om te zetten en het beste te maken van dit aardse leven, i.p.v. te blijven verlangen naar ′huis′. Toch zal het veel oude zielen lukken om de knop om te zetten en zich volledig te wijden aan hun ′taken′. Ze hebben tenslotte een groot doorzettingsvermogen en bezitten over veel kracht. Ze zullen blijven vechten en doorgaan, totdat zij hun doelen bereikt hebben.

Aangekomen op het punt waarbij zij zich aan hun taken kunnen wijden, gaat er een wereld voor ze open. Het investeren in deze doelen, geeft wél het gevoel van thuis komen. Het uitvoeren van hun taken heeft hen rust en blijdschap. De weg hiernaartoe kan zwaar zijn, maar gaat vaak ook heel vlug. De versnelde ontwikkeling is noodzakelijk om genoeg tijd te hebben voor het uitvoeren van deze taken en missies.

Een ander ding wat de oude ziel toch zijn thuis gevoel geeft kan zijn spiritualiteit zijn. Hiermee kan de verbinding met het universum gevoeld worden, terwijl de missies op aarde worden uitgevoerd. Een oude ziel heeft een groot netwerk tot zijn beschikking en kan gebruik maken van vele ′hulpbronnen′. Dit is uiteraard afhankelijk van welke ′kanalen′ er op dat moment open staan, maar een oude ziel zal zeker wéten dat er altijd hulp is en een plek om op terug te vallen.

Doordat de oude ziel ′anders′ in het leven staat als anderen, kan deze zich naast geïsoleerd ook onzeker voelen. Het vergt moed om te blijven zijn wie je bent en om de taken uit te voeren waarmee een ander je misschien wel uitlacht. Dit is niet alleen iets uit het huidige leven, maar dit zijn vaak ook diepe trauma´s uit vorige levens. In de vorige levens waarin je je taken uitvoerde, of uit probeerde te voeren, ben je wellicht verbrand, gemarteld, vernederd, buitengesloten of mishandeld. Het leven van heksen, tovenaars, magiërs, wijzen, sjamanen etc. ging niet bepaald over rozen. Er zijn diepe wonden in je ziel achter gebleven en je kunt in dit leven angst ervaren om jezelf te laten zien zoals je bent. Het kan één van je persoonlijke missies zijn om hiermee naar buiten te treden en om sterk in je eigen schoenen te staan. De wonden uit de vorige levens zijn er om geheeld te worden!

Dit was Deel 1 van ′De oude ziel vol wijsheid′. Deel 2 zal later volgen.


Deze tekst is gebaseerd op mijn eigen spirituele waarnemingen, op de informatie die ik doorkrijg via één van mijn kanalen en op mijn eigen ervaringen. Het kan dus zijn dat jij ergens een andere mening over hebt. 

♥ 
Saskia Braakman

© dewijzekabouter.nl
De tekst op deze pagina is in eigendom van De Wijze Kabouter. Het kopiëren, overnemen of het gebruiken van deze content op wat voor manier dan ook, is niet toegestaan.

6 Reacties

Elisabeth
22 January 2019 om 22:02
1
Hallo Saskia, Pffff wat mooi..... dit verhaal lezend geeft heel veel (h)erkenning en maakt dat mijn hart in mijn keel klopt. Eindelijk iemand die neerschrijft wat ik voel en ervaar. Het is ooit door zowel een Medium als Sjamaan tegen mij gezegd, dat ik een Oude ziel ben en zo voelt het ook voor mij. Ik doe/kan er niets mee, en heb geen aansluiting met mensen die ook zo in het leven staan. Integendeel. Dit brengt met zich mee, dat je er inderdaad 'alleen' voor staat, gevoelsmatig al mijn leven la
admin
23 January 2019 om 14:50
1.1
Ha Elisabeth, ik denk dat er een deel van je berichtje is weggevallen tijdens het plaatsen. Wat goed dat je jezelf herkent in het verhaal! Nu weet je dat je er ergens ook niet alleen voor staat en dat er zeker wel meer mensen zijn zoals jij. Deze zijn alleen iets moeilijker te vinden. Ik denk dat als je hier meer over gaat lezen, dat je nog veel meer herkenning zult vinden en wellicht ontdek je ook stappen die je kunt zetten om je eigen weg hierin te vinden.
Gerda
27 March 2019 om 22:24
2
Wauw! Wat herken ik veel in jouw artikel. Ik ben nog maar een paar jaar op mn Spirituele reis. Heb eerst andere lessen mogen leren. Als ik healing geef, dan is daar die verbondenheid met mijn Spirit Team. Een stukje thuis. Samen met hen mag ik nu mijn missie op aarde volbrengen. Dankbaar, ook dat ik jouw pagina ontdekt heb!
admin
08 April 2019 om 00:14
1.2
Fijn dat jij ook je passies hebt kunnen ontdekken Gerda! Liefs!
Lisa
26 October 2019 om 23:31
3
Ik las dit artikel omdat ik dit in mijn kleinzoontje zie - hij is nu 2 jaar oud (ik zag het al meteen na zijn geboorte). Maar al lezende herken ik alles ook in mezelf!
Stijn
19 August 2020 om 21:29
4
Dag Saskia, Dit is heel mooi geschreven. Ik wilde jou daar voor bedanken ;-) Het klopt inderdaad dat oude zielen zich eenzaam kunnen voelen in de fysieke wereld. Tegelijk zijn ze verbonden met de bron en voelen ze liefde en verbondenheid op een heel ander niveau dan de meeste mensen ooit al hebben gevoeld. En dat voelt als een waar geschenk. Als oude zielen de liefde die ze voelen maar een heel klein beetje uitstralen naar anderen, dan wordt de wereld al een betere plek.

Reageer

Annuleren

De Wijze Kabouter maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in de privacy- en cookieverklaring.