Werken met de energie van kabouters

Werken met de energie van kabouters

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de energie van kabouters, in dit huidige leven, had ik niet kunnen denken dat het contact met kabouters ooit zo belangrijk voor me zou worden. Ik leerde wat er speelt binnen het rijk der natuurwezens en zag hoe zaken hier echt in elkaar steken. Mijn kracht om te zien nam toe, waardoor natuurwezens als vanzelf aan mij verschijnen. Ik had nooit gedacht dat het zo groots voor me zou worden, om te communiceren met dat wat er ook is. Lang heb ik zelfs gedacht dat het raar was, omdat anderen het niet zagen. Totdat ik inzag dat het heel normaal is om te doen waar je van houdt. Het is geen kwestie van kiezen. Zonder een keuze te maken gebeuren er dingen die je niet verwacht. Het neemt steeds grotere vormen aan, waardoor je niet meer terug kunt keren naar iets wat er eerder was. Achteraf gezien begrijp ik hoe het is gegaan en waarom alles in een stroomversnelling aan me verscheen. Door de kracht die eruit voortkwam, besefte ik me dat teruggaan naar iets uit het verleden onmogelijk is. Het is tijd om vooruit te gaan, altijd.

Als je me als kind zijnde had verteld dat ik later veel tijd zal gaan besteden aan het communiceren met natuurwezens, dan had ik waarschijnlijk een gat in de lucht gesprongen. Nog onwetend als ik was, over de harde wereld waarin we leven, had ik het fantastisch gevonden om de boodschappen van natuurwezens te mogen horen en ontvangen in veelvoud. Het gaf me hoop om te weten dat ‘we’ niet alleen zijn. Iets wat me bij is gebleven, want ik heb nooit het gevoel gehad van alleen zijn, ondanks rare dingen die er gebeurden. Ik voelde me altijd gesteund door de andere wereld, waardoor ik niet zo goed begreep dat anderen deze mogelijkheid niet in de gaten hadden. Ik voelde me soms alleen met de gedachte dat een mens zoveel meer is als enkel een lichaam. Onderwerpen die zeker in mijn kindertijd lang niet zoveel aandacht kregen als hedendaags. Destijds waren er geen internetpagina’s vol met informatie van gelijkgestemden. Je moest het doen met de informatie die er was. Bescheiden informatie.

Ik besefte dat ik één van de weinigen was die mijn visie onderstreepte. Dat kon eenzaam aanvoelen, maar tegelijkertijd had ik ook dat gevoel van ‘nooit alleen te zijn’. Ik wist dat er meer was, omdat ik dat zelf ervaarde. Ik zag dingen die anderen niet zagen, ik voelde de energie van het leven en hoorde wat ik moest doen wanneer ik ergens mee zat. Dat gaf de kracht om vooruit te gaan. Natuurlijk was er geen toeval. Het levenspad duwt je altijd de goede kant op, zodat men wordt getriggerd om er het beste van te maken.

Wat me absoluut bij is gebleven, is die eerste keer dat ik ‘oog in oog’ stond met een kabouter. Een kabouter die mijn leven lang bij me is, maar die ik op dat moment kon zien met het innerlijke oog. Ik zag zijn energie en wist nu helemaal zeker dat er zoveel meer is als wat men vertelt. Ik was op slag verliefd op mijn mogelijkheid om natuurwezens te kunnen ‘zien’ en besloot om hier veel in te oefenen. Ik wilde mijn gave zoveel als maar kan gebruiken en zo ontstond als vanzelf het pad wat ik hiervoor diende te nemen. Ik ontmoette allerlei soorten natuurwezens, van groot tot klein. Van machtig, tot bijna onbelangrijk lijkend. Maar uiteraard allemaal met hun eigen belangrijke taak. Want zonder de natuurwezens, valt er weinig te lachen op deze planeet. Ik ontdekte wat ik met de informatie die ik ontvang kan doen en hoe ik het kan inzetten om meer te creëren.

Naarmate de jaren versleten werd mijn mogelijkheid om de natuurwezens te helpen groter. Ik zag ze overal en hoorde de stemmen om mij heen. Op een dag ging ik het bos in en hier maakte ik kennis met iets wat veel groter is als mijn eigen kracht. De energie van de natuur is oneindig en overal. Ook als je het niet verwacht, zit het in jou, overal. We zijn allemaal verbonden met die ene aarde en met de natuur die op de aarde groeit. We hebben allemaal de energie van de aarde en van de natuur in ons en dat kan tot leven komen als we er aandacht aan besteden. Iets waar de kabouters mij heel goed bij hebben geholpen. Zonder hen had ik niet de magie kunnen ontdekken die ik heb mogen ervaren. Zonder de kabouters had ik niet de kracht gehad om door te gaan met ontdekken, maar had ik onderweg ergens blijven steken in mijn ontwikkeling. Het zijn de kabouters die de fakkel telkens overdroegen naar een ander onderwerp en naar een ander natuurwezen. Dankzij de kabouters had ik de moed om alles te ontdekken wat ik wilde.

Ik wilde zien wat er speelt, welke natuurwezens ons kunnen helpen om door te gaan met wat we doen. Ik wilde zien welke natuurwezens de aarde draaiende houden. Welke natuurwezens ons verbinden met onze kracht. Want die kracht, daar kunnen we altijd bij, zodra we onze band met de natuur nieuw leven inblazen. Onze band met de kracht van de natuur, is sterker dan onze vrijheid om los van de natuur te staan. Onze band met de natuur keert altijd terug, op het juiste moment. Wees dankbaar met wat er is!


Saskia Braakman
Eigenaresse De Wijze Kabouter
Natuurwezen Medium

2 Reacties

Elisabeth
02 December 2021 om 14:57
1
Dit is een heel mooi, fijn en zeker bijzonder verhaal Saskia. Voordat ik kennis maakte met jou website, heb ik hier nooit bij stilgestaan, of over nagedacht. Nu geniet ik van je verhalen en denk terug aan mijn eigen leven. Luikjes gaan open.... dankjewel ????????????‍♀️
admin
03 December 2021 om 13:15
1.1
Dank je wel voor de lieve feedback! :-)

Reageer

Annuleren

De Wijze Kabouter maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in de privacy- en cookieverklaring.