Over Saskia

Op jonge leeftijd realiseerde ik me al dat ik anders was dan anderen. Ik hield van de magie van de natuur, maar kwam er ook achter dat ik meer kan zien, horen en voelen dan anderen. Ik voelde bijvoorbeeld wat er om mij heen plaatsvond, waarvan ik letterlijk ziek kon worden als dit niet goed voor me was. Wanneer iemand zichzelf anders voordeed of iets zei wat niet gemeend was, voelde ik dit direct. Sommige personen kon ik energetisch als intimiderend ervaren, mijn eigen kracht droop weg. Lichamelijke klachten kwamen voort uit teveel negatieve energieën en emoties. Negatieve energieën op alle mogelijke manieren.

De eerste keer dat ik mijn eigen energie om mijn lichaam heen zag was indrukwekkend. Absoluut de bevestiging die ik nodig had om zeker te weten dat mensen niet alleen een fysiek lichaam hebben. Op internet zocht ik naar informatie over wat ik had gezien. Destijds niet zo eenvoudig. Ik zat op de basisschool en spiritualiteit was nog geen rage. Wel was hier het begin van mijn interesse in energie. Avondenlang bleef ik oefenen om de energie die ik had gezien zo scherp mogelijk te kunnen zien. Hier wilde ik per se goed in worden.

Vele jaren hield ik moeite om in balans te blijven. Ik wist niet hoe ik mijn gevoeligheid kon balanceren in deze wereld. Af en toe kwam ik bij een spirituele praktijk of natuurarts terecht. Iets waar ik veel van geleerd heb, maar wat nooit de volledige oplossing bleek te zijn. Het waren puzzelstukjes om mijn puzzel compleet te krijgen. Van de één ontving ik meer puzzelstukjes als van de ander. De één heeft veel bijgedragen aan het leggen van mijn puzzel en ben ik hier dankbaar voor, de ander brak de puzzel voornamelijk af. Vaak was ik gevoeliger als de persoon die tegenover me zat, wat zorgde voor onbegrip of verergering van de situatie. Uiteindelijk heb ik de informatie die voor mij als waarheid aanvoelt aan mijn puzzel toegevoegd, de rest niet.

Op zoek naar extra puzzelstukjes vergaarde ik jarenlang informatie over allerlei zaken. Ik sta open voor informatie uit alle windstreken, tot iets wat heel gek lijkt aan toe, maar neem niets voor zoete koek aan. Eerlijk gezegd voel ik mezelf met weinig spirituele personen verbonden. Er gaat zoveel foute informatie de ronde, wat de wereld in is geslingerd door de verkeerde mensen. Daarbij is de spirituele arrogantie groot. Waarmee ik bedoel dat mensen die van geen toeten noch blazen weten, heel overtuigend te werk kunnen gaan. Betrouwbare en authentieke spirituele personen zijn ondergesneeuwd door commerciële partijen die onzin aansmeren. Dit maakte het lastiger om de juiste bomen in het wilde bos te vinden, tijdens mijn survivaltocht om passende puzzelstukjes te verzamelen.

Pas toen ik op mijn eigen spiritualiteit begon te vertrouwen, kon ik meerdere van de verzamelde puzzelstukjes op een vaste plek leggen. Ik liet me enkel nog leiden door mijn eigen ziel en door alle hulp om me heen, zoals engelen, gidsen, natuurwezens en andere lichtwezens. Vooral mijn band met de natuurwezens bleef zich verdiepen. Via hen maakte ik kennis met de meest magische wonderen, waardoor ik besefte hoe dingen echt in elkaar steken. Ik zag in wie ik ben, terwijl ik leerde mijn kracht te waarderen en te gebruiken. Waardering die daarvoor ontbrak. Het vertrouwen in mezelf en in mijn spirituele gaven was weg, dit door een combinatie van ervaringen uit het huidige leven en uit vorige levens. Beelden van vorige levens flitsten aan me voorbij. Ik kon zien wie ik onder andere eens ben geweest en leren wat de invloed hiervan is op mijn huidige leven.

Wat ik inmiddels begreep was dat voorgaande jaren een survivaltocht waren om te leren leven zoals het goed is voor mij. Wat niet bij me past verdween als vanzelf. Zodra je de sluier losknipt die over de wereld heen hangt, gaat er een nieuwe wereld open. Ik geloof in de kracht van de natuur, in combinatie met de kracht die een mens zelf heeft. Alleen door beide te accepteren is het mogelijk om stabiel rechtop te staan. De sluier die over de wereld heen hangt is een illusie in alle opzichten. Mensen zijn vergeten wie ze zijn. Mensen zijn vergeten met wie ze verbonden zijn. De energie van de natuur, en van natuurwezens, is wonderschoon. Eenmaal dit besef teruggehaald, verdwijnt de illusie van wat perfectie is. Er ontstaat een beeld van wat er werkelijk toe doet. De grote waarheid ligt in de magie van de natuur.

Door de ervaringen die ik heb opgedaan, ontwikkelde ik mijn eigen kijk op spiritualiteit en innerlijke heling. Ik neem mijn eigen weg in het samenwerken met edelstenen en natuurwezens, maar ook in het adviseren van anderen. Elke energie is uniek. Iedereen die een consult bij mij bestelt is uniek. Ik stem mij af op de energie en ziel van de betreffende persoon en pak graag de raad van lichtwezens mee. Daarnaast houd ik van mogelijkheden en niet van klein houden. Iedereen heeft de mogelijkheid tot groei. Om stappen te zetten die goed zijn. Extra fijn als ik iemand wat vertrouwen in de eigen kracht terug kan geven. Dat is tijdens een survivaltocht een waardevolle sleutel tot geluk.

 
Saskia Braakman

www.dewijzekabouter.nl

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze is persoonlijk. Ik kijk specifiek naar wat er goed is voor jou. Waar nodig stem ik mij af op jouw energie, om te channelen wat lichtwezens en jouw ziel aangeven.

Persoonlijk afgestemd werk heeft mijn voorkeur, omdat dit de beste manier is om de kwaliteit te bieden waar ik achter sta. Klop trouwens met een gerust hart bij me aan als je hooggevoelig bent. Als geen ander ken ik de valkuilen waar je als HSP zijnde tegenaan loopt en ik weet hoe fijngevoelig je kunt zijn.

Energetisch afgestemde edelstenen zijn ook te bestellen voor kinderen. De juiste edelstenen afstemmen is precisiewerk, hiervoor maak ik gebruik van mijn spirituele mogelijkheden. Geen enkele edelsteen is namelijk gelijk, het zijn energetische hulpbronnen. Om echt met edelstenen te kunnen samenwerken, moeten deze onder andere perfect passend zijn. 

Zelf edelstenen uitkiezen kan via de webshop. Hopelijk kun je mijn liefde voor de edelstenen hier tijdens het bestellen voelen of delen!

Enkele reacties van blije klanten

“Lieve Saskia, we zijn helemaal stil van de woorden die je bij de steen als motivatie hebt toegevoegd. Ik heb de stenen besteld. Nogmaals, ik ben diep onder de indruk! Lieve Groet.”

“Wauw, Saskia. Spijker op zijn kop. Hij en zijn werkgever hebben vastgesteld dat het beter is om uit elkaar te gaan. Hij is zo de grond in getrapt. Puur uit stress kon hij zijn werk niet goed verrichten. Wrok, kluts kwijt zijn. Het is gewoon niet eerlijk. Hij mag dus afstand van zijn werk nemen. Gisteravond tijdens de groepshealing die ik mocht geven, knapten er boeien van zijn enkels af. Heel erg bedankt voor de reading! 
Liefs”

“Hoi Saskia,
Vandaag de bijzondere stenen mogen ontvangen. Een waarachtig kadootje. Hoe goed je foto's op de website ook zijn, ze halen het niet bij 'the real thing'!! Bij de groene calciet vielen me de rondlopende lagen in de steen op, het geelbruinige gedeelte geeft licht in de zon, er zit een soort doorzichtig zilveren kristal in, het leek wel een deurtje.. Ik kon niet anders dan maar blijven kijken, zo mooi. Bij de aquamarijn leek het haast of de steen me liet zien dat het prachtige geheel uit zoveel elementen en kristallen bestaat. Hoe langer ik hem vasthield, hoe intenser de blauwe kleur leek te worden. Bij beide: wat een fijne energie. Ik voelde me verwelkomd om kennis te maken. Ontzettend bedankt voor je advies. En wellicht tot een volgende keer.
Hartelijke groetjes.”

“Na het lezen van de lezing /advies toch besloten om deze stenen te bestellen. Ik vind dit echt een mooi geschenk voor mijn moeder en zus en voor mijzelf. Want wat herkenbaar wat jij schrijft over ons. Een mooi kerstcadeautje dank je wel! Ik hoop dan ook mooie stenen bij te kunnen voegen bij de teksten. Vr groet en fijne dagen!”

“Hoi Saskia,
Ik had laatst een serpentijn hanger bij je gekocht, en een paar maanden terug een edelsteen met een boodschap. Ik ben met alles heel blij, en dat wil ik je via deze weg even vertellen. De serpentijn steen is mijn eerste "natuurwezen" steen. 
Groetjes, alle goeds Saskia, dankjewel voor wie je bent en wat je doet, en kan. Dapper!” 

“Dankjewel Saskia voor de fijne bestelling. Ik was ontroerd door je boodschap, die had niet treffender kunnen zijn..Het klopt precies.  Recht mijn hart in! Fijn weekend voor jou! Liefs.”

“Goedenmorgen. Ik wil even dank je wel zeggen voor het hele fijne kristal wat je hebt uitgezocht. Ik ben nog zoekende in wie ik ben. En eigenlijk weet ik heel goed wie ik ben. Je boodschap sluit daarom ook perfect aan op mij. Ik wandel heel veel in de natuur en ben ook bevoorrecht om in een boerderij te wonen aan de rand van de bossen. Toen ik van de week lekker vroeg ging wandelen merkte ik dat er een deurtje open ging. En mocht ik kennis maken met een paar mooie ervaringen. Voor mij voelde het dat er een rode draak boven me vloog. En ik zag allerlei natuur wezens mee wandelen. Het voelde dat ik met mijn 3 oog in een mooie voor mij nog nieuwe wereld mocht schouwen. Daarom wil ik je bedanken voor de krachtpatser die dit poortje heeft laten zien waar ik uiteindelijk zelf door heen mag gaan. Ik was weer een klein kindje met een magische verbeelding. Die bewuster mocht kijken dan dat ik normaal doe als ik geniet van de natuur. Nogmaals dank en heb een fijn weekend.”

“Ha Saskia,
De post lag net op de mat, blij maakte ik het pakje open, een lieve verpakking met de prachtige steen Borniet. Wow al die mooie kleuren die er in zitten. Ik heb me vergrootglas maar even gepakt. Zo welkom het prachtige briefje met de hand geschreven en de mooie woorden ontroerde mij zeer. Toepasselijk mezelf een beetje (veel) vergeten op mijn reis in deze mooie wereld. Hartelijk dank. De aanschaf van deze mooie steen die ook een plaatsje krijgt tussen mijn anderen stenen op de tafel. Ik ga er van genieten. En ik kom zeker nog eens terug om een mooie steen te laten uitzoeken door je.
Een lieve groet.”

Nog dank je wel voor de twee mooie sets van stenen. Ik was nog niet zo ver gekomen door allerlei omstandigheden om de tweede set uit te pakken. Deze was net als de eerste super mooi en voelde ook echt voor mij. De boodschap die er ook nu bij zat was zeer herkenbaar en wijst ook weer op een mooi aandachtspunt bij mij. Sorry voor mijn late reactie En uit het diepst van mijn hart dank JE WEL voor de twee mooie boodschappen en stenen.“

“Wauw, jouw boodschap en de omschrijving van de steen bezorgde mij gewoon kippenvel en nu ligt hij ook nog op mijn hand.. Zo treffend en herkenbaar. Zo bijzonder. Word er helemaal emo van.”

“Deze reading is de spijker op de kop. Ik ben in november begonnen met een nieuwe baan. Helaas blijkt het werk te zwaar voor mij, waardoor ik ook lichamelijke klachten kreeg. Nu eerst rust en daarna terug naar mijn eigen bedrijfje. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Dank je wel!”

“Dank je voor mijn 2 mooie stenen. De Apatiet was een uitgemaakte zaak toen ik hem zag, maar die Merliniet bleef me, bij verder kijken in de shop, achtervolgen en intrigeren; dus ben ik teruggekeerd en die erbij gekocht ... omdat mijn oog op hem viel. Toen ik een bekende die een beenmergs-tamceltransplantatie had ondergaan, een Reiki-healing wilde geven, heb ik hem daarbij al ingezet - en het voelde heel goed!”

De Wijze Kabouter maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in de privacy- en cookieverklaring.