Over Saskia

Het zijn voor veel mensen tijden van transformatie. Niet alleen op persoonlijk gebied, maar ook op collectief niveau. Meer en meer mensen raken klaar met het oude en komen tot het besef dat niet alles is wat het lijkt. Men stijgt in energie, waardoor men ziet dat sommige dingen hen niet geven wat ze zoeken. Er is een gevoel van leegte. Een leegte die ontstaat door niet te leven zoals men is. Men voelt zich niet meer comfortabel bij hetgeen wat er is en er ontstaat een zoektocht naar het nieuwe, naar zaken die wel bij hen passen.

Over het algemeen is ons leven opgebouwd uit onderdelen die er gewoon zijn gekomen. Het vormt zich door de jaren heen, zonder echt een bewuste keuze te maken. We raken gevormd door het leven en door wat er van ons wordt gevraagd. Dit zonder na te denken over wat het met ons doet. Want ervaar je wel het gevoel waar je naar verlangt? Voel je je verbonden met jezelf en met wie je bent? Op hoeveel vlakken wordt jouw innerlijke geluk gevoed of afgebouwd? Het ligt voor de hand om te zeggen dat je heel gelukkig bent, we hebben het in ons kikkerland goed, maar ik vraag je om in te tunen op zielsniveau. Ervaar je zielsgeluk? Doe je waarvoor je in dit leven bent gestapt en kunnen al je zielstalenten onbeperkt groeien? Ben je volledig omringt met alles wat goed is voor je ziel en energie? Is je energie op het hoogst haalbare niveau? Voel je je elke dag comfortabel in je lichaam? Zomaar een aantal punten die van belang zijn om het gevoel te kunnen ervaren dat je leeft zoals je bent.

We voelen onszelf het beste als we zijn wie we werkelijk zijn. Als ons kompas juist is afgestemd, ontvangen we rust en kunnen we het leven leiden zoals we het willen. Iets wat ik zelf heb ervaren. Mijn leven staat in het teken van zoektochten en creatie. Niets ligt voor handen, geluk kan gecreëerd worden met de ziel.

Ooit was ik een meisje in een vreemde wereld. Ik groeide op in een grote stad en leefde het leven wat van me werd gevraagd. Thuis was het onrustig en op school zat ik in een klas die bestond uit veel leerlingen. Ik deed behoorlijk wat indrukken op en had moeite om terug te komen bij mezelf. De energie van familieleden en van andere kinderen nam ik zonder het te weten in me op. Ik voelde dat ik anders was, echter kon ik dat niet tot uitdrukking brengen in de wereld die voor me was gecreëerd.

Rond mijn zevende jaar kwam mijn interesse in spiritualiteit boven tafel. Ik ontdekte dat ik heel eenvoudig energie kan waarnemen en zag destijds voor het eerst de energie om mijn lichaam heen. De interesse was er, maar hoe kon ik dit een plaats geven in mijn leven? In een wereld vol met negatieve en lage energie? Op een planeet waarop spiritualiteit, zeker op dat moment nog, een beetje gek is? Zo realiseerde ik me al vroeg dat ik niet op de juiste plaats was. Ik voelde me niet goed in de energie waarin ik leefde.

Rond het einde van de basisschool kreeg ik te maken met lichamelijke klachten, ontstaan door verschillende oorzaken. Mijn moeder nam me mee naar een spirituele praktijk, waarbij de mevrouw al snel vertelde dat ik veel te gevoelig ben voor deze wereld. Ze vond mijn stem klinken als een engeltje en dacht ik wel ergens allergisch voor zal zijn. Dat was het startschot voor alles wat er in de jaren die volgden aan me voorbijvloog. Ik moest leren om voor mijn lichaam te zorgen op een manier zoals het goed is voor mij, ontdekken waar ik last van had en me losbreken van geldende systemen. Ik leerde hoe bepaalde dingen in elkaar steken en wat ik kan doen om mezelf goed te voelen. Door af te wijken van de bestaande wetten, ontdekte ik de ware kracht van het leven. Een kracht die niet klaarligt op een schoteltje, maar die ik zelf moest zoeken.

Geluk is enkel te vinden door risico’s te nemen. Risico’s die ik mede heb durven nemen door mijn spirituele gave. Ik ben helderziend, helderhorend, heldervoelend en helderwetend. Mogelijkheden die me vroeger angstig maakte, omdat ik daardoor afweek van de massa. Wat zouden anderen er wel niet van denken? Ik heb deze vraag menig keer herhaald in mijn hoofd. Totdat ik leerde dat ik mijn spirituele mogelijkheden juist nodig heb om te creëren wat ik wil. Vanaf het moment dat ik mijn gave begon te gebruiken in plaats van af te keuren, kwam er een stroomversnelling en wees mijn ziel de weg.

Mijn grootste dank gaat uit naar mijn belangrijkste gidsen, kabouters. Zoals sommige mensen de meeste steun ervaren uit bijvoorbeeld het Engelenrijk, zo ervaar ik een diepe band met het Kabouterrijk. Voor veel mensen een nog onbekend domein. De wereld van natuurwezens is absoluut magisch. Het is prachtig om dagelijks te worden geleidt door de energie van dit rijk en om de boodschappen van kabouters en andere natuurwezens te mogen channelen.

Natuurwezens zijn wijze energieën. Het vinden van mijn persoonlijke zielskracht is begeleidt door alle magie van de natuurwezens, waarbij in het bijzonder door de kabouters. De naam 'De Wijze Kabouter' is daardoor niet zomaar uit de lucht komen vallen. Kabouters zijn expert in het creëren van geluk en in het leren leven zoals men is. Kabouterenergie is verbonden met de natuur en hiermee met de kracht van het leven. Iets waar de mens van kan leren. Om geluk te creëren moet een mens ook bij zijn of haar eigen kracht zien te komen, terwijl het energieveld uit balans is geraakt door alle invloeden van buitenaf. Invloeden die niet passend zijn en die de energie verlagen en in de war brengen.

Alleen door terug te keren naar onszelf en naar onze oorspronkelijke energie, in vol vertrouwen, kunnen we onze levenskracht terughalen. Er is veel in het leven wat de kracht doet afnemen, hetzij bewust of onbewust. Door te leren wat er persoonlijk van belang is, kan men stapje voor stapje terug in het eigen krachtveld stappen. Enkel door te durven en door uit de energetische box te treden, is het mogelijk om de eigen zielskracht en zielsgeluk vast te houden. Graag deel ik mijn spirituele mogelijkheden, kennis en ervaring, om bij te dragen aan ieders weg hiernaartoe.

 
Saskia Braakman

www.dewijzekabouter.nl       

Mijn werkwijze

Mijn werkwijze is persoonlijk. Ik kijk specifiek naar wat er goed is voor jou. Waar nodig stem ik mij af op jouw energie, om te channelen wat lichtwezens en jouw ziel aangeven.

Persoonlijk afgestemd werk heeft mijn voorkeur, omdat dit de beste manier is om de kwaliteit te bieden waar ik achter sta. Klop trouwens met een gerust hart bij me aan als je hooggevoelig bent. Als geen ander ken ik de valkuilen waar je als HSP zijnde tegenaan loopt en ik weet hoe fijngevoelig je kunt zijn.

Energetisch afgestemde edelstenen zijn ook te bestellen voor kinderen. De juiste edelstenen afstemmen is precisiewerk, hiervoor maak ik gebruik van mijn spirituele mogelijkheden. Geen enkele edelsteen is namelijk gelijk, het zijn energetische hulpbronnen. Om echt met edelstenen te kunnen samenwerken, moeten deze onder andere perfect passend zijn. 

Zelf edelstenen uitkiezen kan via de webshop. Hopelijk kun je mijn liefde voor de edelstenen hier tijdens het bestellen voelen of delen!

Enkele reacties van blije klanten

“Lieve Saskia, we zijn helemaal stil van de woorden die je bij de steen als motivatie hebt toegevoegd. Ik heb de stenen besteld. Nogmaals, ik ben diep onder de indruk! Lieve Groet.”

“Wauw, Saskia. Spijker op zijn kop. Hij en zijn werkgever hebben vastgesteld dat het beter is om uit elkaar te gaan. Hij is zo de grond in getrapt. Puur uit stress kon hij zijn werk niet goed verrichten. Wrok, kluts kwijt zijn. Het is gewoon niet eerlijk. Hij mag dus afstand van zijn werk nemen. Gisteravond tijdens de groepshealing die ik mocht geven, knapten er boeien van zijn enkels af. Heel erg bedankt voor de reading! 
Liefs”

“Hoi Saskia,
Vandaag de bijzondere stenen mogen ontvangen. Een waarachtig kadootje. Hoe goed je foto's op de website ook zijn, ze halen het niet bij 'the real thing'!! Bij de groene calciet vielen me de rondlopende lagen in de steen op, het geelbruinige gedeelte geeft licht in de zon, er zit een soort doorzichtig zilveren kristal in, het leek wel een deurtje.. Ik kon niet anders dan maar blijven kijken, zo mooi. Bij de aquamarijn leek het haast of de steen me liet zien dat het prachtige geheel uit zoveel elementen en kristallen bestaat. Hoe langer ik hem vasthield, hoe intenser de blauwe kleur leek te worden. Bij beide: wat een fijne energie. Ik voelde me verwelkomd om kennis te maken. Ontzettend bedankt voor je advies. En wellicht tot een volgende keer.
Hartelijke groetjes.”

“Na het lezen van de lezing /advies toch besloten om deze stenen te bestellen. Ik vind dit echt een mooi geschenk voor mijn moeder en zus en voor mijzelf. Want wat herkenbaar wat jij schrijft over ons. Een mooi kerstcadeautje dank je wel! Ik hoop dan ook mooie stenen bij te kunnen voegen bij de teksten. Vr groet en fijne dagen!”

“Hoi Saskia,
Ik had laatst een serpentijn hanger bij je gekocht, en een paar maanden terug een edelsteen met een boodschap. Ik ben met alles heel blij, en dat wil ik je via deze weg even vertellen. De serpentijn steen is mijn eerste "natuurwezen" steen. 
Groetjes, alle goeds Saskia, dankjewel voor wie je bent en wat je doet, en kan. Dapper!” 

“Dankjewel Saskia voor de fijne bestelling. Ik was ontroerd door je boodschap, die had niet treffender kunnen zijn..Het klopt precies.  Recht mijn hart in! Fijn weekend voor jou! Liefs.”

“Goedenmorgen. Ik wil even dank je wel zeggen voor het hele fijne kristal wat je hebt uitgezocht. Ik ben nog zoekende in wie ik ben. En eigenlijk weet ik heel goed wie ik ben. Je boodschap sluit daarom ook perfect aan op mij. Ik wandel heel veel in de natuur en ben ook bevoorrecht om in een boerderij te wonen aan de rand van de bossen. Toen ik van de week lekker vroeg ging wandelen merkte ik dat er een deurtje open ging. En mocht ik kennis maken met een paar mooie ervaringen. Voor mij voelde het dat er een rode draak boven me vloog. En ik zag allerlei natuur wezens mee wandelen. Het voelde dat ik met mijn 3 oog in een mooie voor mij nog nieuwe wereld mocht schouwen. Daarom wil ik je bedanken voor de krachtpatser die dit poortje heeft laten zien waar ik uiteindelijk zelf door heen mag gaan. Ik was weer een klein kindje met een magische verbeelding. Die bewuster mocht kijken dan dat ik normaal doe als ik geniet van de natuur. Nogmaals dank en heb een fijn weekend.”

“Ha Saskia,
De post lag net op de mat, blij maakte ik het pakje open, een lieve verpakking met de prachtige steen Borniet. Wow al die mooie kleuren die er in zitten. Ik heb me vergrootglas maar even gepakt. Zo welkom het prachtige briefje met de hand geschreven en de mooie woorden ontroerde mij zeer. Toepasselijk mezelf een beetje (veel) vergeten op mijn reis in deze mooie wereld. Hartelijk dank. De aanschaf van deze mooie steen die ook een plaatsje krijgt tussen mijn anderen stenen op de tafel. Ik ga er van genieten. En ik kom zeker nog eens terug om een mooie steen te laten uitzoeken door je.
Een lieve groet.”

Nog dank je wel voor de twee mooie sets van stenen. Ik was nog niet zo ver gekomen door allerlei omstandigheden om de tweede set uit te pakken. Deze was net als de eerste super mooi en voelde ook echt voor mij. De boodschap die er ook nu bij zat was zeer herkenbaar en wijst ook weer op een mooi aandachtspunt bij mij. Sorry voor mijn late reactie En uit het diepst van mijn hart dank JE WEL voor de twee mooie boodschappen en stenen.“

“Wauw, jouw boodschap en de omschrijving van de steen bezorgde mij gewoon kippenvel en nu ligt hij ook nog op mijn hand.. Zo treffend en herkenbaar. Zo bijzonder. Word er helemaal emo van.”

“Deze reading is de spijker op de kop. Ik ben in november begonnen met een nieuwe baan. Helaas blijkt het werk te zwaar voor mij, waardoor ik ook lichamelijke klachten kreeg. Nu eerst rust en daarna terug naar mijn eigen bedrijfje. Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Dank je wel!”

“Dank je voor mijn 2 mooie stenen. De Apatiet was een uitgemaakte zaak toen ik hem zag, maar die Merliniet bleef me, bij verder kijken in de shop, achtervolgen en intrigeren; dus ben ik teruggekeerd en die erbij gekocht ... omdat mijn oog op hem viel. Toen ik een bekende die een beenmergs-tamceltransplantatie had ondergaan, een Reiki-healing wilde geven, heb ik hem daarbij al ingezet - en het voelde heel goed!”

De Wijze Kabouter maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in de privacy- en cookieverklaring.